Objavljeno: April 12, 2022
Posodobljeno: Januar 9, 2023

Psihoterapija Ljubljana

Psihoterapija Ljubljana

Objavljamo seznam desetih preverjenih psihoterapevtov, ki so vam na voljo v Ljubljani.

Hitri seznam

1. SFU ambulanta

SFU Ljubljana

Ambulanta SFU Ljubljana nudi vrsto terapij, vključno s psihoterapijo, psihološkim svetovanjem, psihiatričnim zdravljenjem, psihosocialnim svetovanjem in timskim zdravljenjem, ki vključuje strokovnjake z različnih področij. 


Vse o psihoterapiji: Kaj je psihoterapija? 


Ponujajo osebno psihoterapijo in psihoterapijo na domu za posameznike, pare, družine in mladostnike, starejše od 16 let. Cene terapevtskih srečanj se gibljejo od 45 do 60 EUR na srečanje. Uvodna srečanja stanejo 45 EUR, skupinska srečanja pa 20 EUR na osebo.

Zemljevid Ljubljana

Ste v duševni stiski in potrebujete terapevta v Ljubljani?

Oddajte povpraševanje in diskretno vas bomo povezali z zanesljivim psihoterapevtom.

Odgovorili bomo v roku 2-3 ur

2. Psihoterapija Zavest

Zavest

Zavest je terapevtski center, ki ponuja individualno in družinsko psihoterapijo. Imajo izkušene svetovalce, ki so končali podiplomski študij zakonske in družinske terapije ter imajo diplomo iz socialnega dela. 


Preberi več: Kaj je zakonska psihoterapija? 


Imajo tudi izkušnje z delom z različnimi skupinami, vključno s študenti, žrtvami kaznivih dejanj in psihiatričnimi strankami. V Zavest, psihoterapevtska srečanja trajajo 45 minut in stanejo 70 EUR za zaposlene ter 60 EUR za študente, dijake in brezposelne. Center ponuja popuste za predplačilo, vključno s 5-odstotnim popustom za mesečno plačilo in 10-odstotnim popustom za trimesečno plačilo.

3. Inštitut za psihoterapijo in družinsko svetovanje

Inštitut za psihoterapijo in družinsko svetovanje

Inštitut za psihoterapijo in družinsko svetovanje je ustanovila Lidija Koritnik, ki je diplomirala na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju iz psihoterapevtskih znanosti, pozneje pa končala še podiplomski program zakonske družinske terapije in psihosocialnega svetovanja. 


Inštitut ponuja vrsto storitev, vključno z individualno in družinsko psihoterapijo, skupinsko terapijo ter terapijo za otroke in pare. Psihoterapevtska srečanja lahko potekajo tudi preko Skypa.


Predlagano: Družinska psihoterapija 

4. Alja Stvarnik

Alja Stvarnik

Alja Stvarnik je specialistka zakonske in družinske terapije z več kot 14 leti izkušenj. Opravila je več kot 6.500 ur individualne, partnerske in družinske terapije, izvedla več kot 40 predavanj in delavnic o izboljšanju medosebnih odnosov ter vodila 7 celoletnih terapevtskih skupin za osebe, ki se soočajo z neplodnostjo. 


Alja svoje znanje redno izpopolnjuje z dodatnimi izobraževanji in strokovnimi srečanji, terapije pa izvaja v Ljubljani in prek spleta. Cene storitev se gibljejo med 50 in 80 EUR na seanso.

5. Petra Grobelnik

Petra Grobelnik

Petra Grobelnik je psihoterapevtka z diplomo Univerze Sigmunda Freuda na Dunaju in specializiranim usposabljanjem iz geštalt psihoterapije.

Predlagano: Kaj je geštalt psihoterapija?

Poleg formalnega izobraževanja je Petra pridobila tudi certifikat za refleksivno terapevtsko pisanje ter se udeležila številnih seminarjev in kongresov, vključno z letnim psihoterapevtskim kongresom v Washingtonu D.C. V svoji praksi Petra združuje gestalt tehnike z refleksivnim pisanjem in ustvarjalnimi orodji ter tako ponuja prilagojena terapevtska srečanja. Cene njenih storitev trenutno niso na voljo.

6. Zlatko Vršič

Zlatko Vršič

Zlatko Vršič je certificiran psihoterapevt, specializiran za sistemsko psihoterapijo, osebno psihoterapijo, spletno psihoterapijo in partnersko psihoterapijo. 


Predlagano: Kaj je sistemska psihoterapija? 


Ima 13 let terapevtskih izkušenj in deluje v Ljubljani in Mariboru. Zlatko je diplomiral iz defektologije in sistemske psihoterapije na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani. 

Opravil je tudi usposabljanje iz hipnoterapije ter psihoterapije otrok in mladostnikov ter prejel slovensko in evropsko diplomo iz psihoterapije. 


Predlagano: Psihoterapija za otroke 


Poleg tega je opravil dveletno usposabljanje za supervizorja in je član Združenja za sistemsko psihoterapijo Slovenije, Evropske federacije za družinsko psihoterapijo in Slovenskega združenja za psihoterapijo. 

Cene terapevtskih srečanj z Zlatkom so 65 EUR za osebno psihoterapijo in spletno psihoterapijo ter 80 EUR partnersko psihoterapijo.

7. CORP – Center za osebnostni razvoj in psihoterapijo

Brina Škoda

Center za osebnostni razvoj in psihoterapijo (CORP) je skupina strokovno usposobljenih psihoterapevtov, supervizorjev, učnih terapevtov in strokovnjakov za različne psihoterapevtske pristope. 


Ponujajo individualne psihoterapevtske seanse, katerih cene se gibljejo od 50 do 70 EUR, odvisno od stopnje usposobljenosti terapevta. Ponujajo tudi psihoterapevtska srečanja za pare in družine, katerih cena se giblje med 60 in 80 EUR. Skupinske psihoterapije so na voljo za 25-40 EUR na srečanje. Na voljo so tudi storitve mediacije za 60 EUR na uro.

8. Brina Škoda

Brina Škoda

Brina Škoda je izšolana geštalt izkustvena psihoterapevtka na Inštitutu za družinsko terapijo v Ljubljani. Po izobrazbi je diplomirana računalničarka in ekonomistka, delala pa je v slovenskih in tujih podjetjih, med drugim tudi na Švedskem. 


Cene srečanj z Brino se začnejo pri 50 EUR za prvi obisk in 50 EUR za naslednje obiske, cene poslovnih terapij pa znašajo 70 EUR. Vsako srečanje traja 50 minut.

9. Miha Štrukelj

Miha Štrukelj

Miha Štrukelj je certificirani psihoanalitični psihoterapevt pri Evropskem svetu za psihoanalitično psihoterapijo, član Slovenskega krovnega združenja za psihoterapijo in Evropskega združenja za psihoterapijo. 


Preberite vse o analitični psihoterapiji: Kaj je psihoanaliza?  


Magistriral je iz ekonomije in opravil šestletni študij psihoterapije na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju in na Slovenskem inštitutu za psihoterapijo. Štrukelj je opravil tudi dveletno usposabljanje za supervizijo v psihoterapiji na Fakulteti za psihoterapevtske vede v Ljubljani. Ponuja individualno in skupinsko psihoterapijo, cena psihoterapevtske ure pa znaša 70 EUR.

10. Nina Marija Kovič

Nina Marija Kovič

Nina Marija Kovič je psihoterapevtka iz Ljubljane. Leta 2019 je na Univerzi Sigmunda Freuda diplomirala iz psihoterapevtske znanosti z diplomsko nalogo o nasilju v družini in vlogi psihoterapevta. 


Poleg magistrskega študija je opravila tudi specialistični program sistemske psihoterapije. Nina dela v svoji kliniki pod supervizijo in ponuja individualno, partnersko in družinsko psihoterapijo. 


Cene njenih storitev vključujejo uvodni razgovor za 50 EUR, individualno psihoterapijo za 50 evrov, partnersko psihoterapijo za 60 EUR in družinsko psihoterapijo za 70 EUR.

Avtorica objave: Ana Kastelic, BA. pth. 

Deli objavo z nekom, ki jo potrebuje

Zemljevid Ljubljana

Ste v duševni stiski in potrebujete terapevta v Ljubljani?

Oddajte povpraševanje in diskretno vas bomo povezali z zanesljivim psihoterapevtom.

Odgovorili bomo v roku 2-3 ur

Psihoterapija Spoznaj

Vse pravice pridržane © 2023 Psihoterapija Spoznaj