Pravilnik zasebnosti, varstvo podatkov in politika piškotkov

Na spletnem portalu Psihoterapija Spoznaj zasebnost naših strank in obiskovalcev spletnega mesta jemljemo zelo resno. Osebne podatke je treba dodatno zaščititi, zlasti če vključujejo občutljive informacije o težavah z duševnim zdravjem, saj so te informacije lahko zelo občutljive in zasebne. 


Težave duševnega zdravja so lahko pogosto stigmatizirane in ljudje morda oklevajo pri iskanju pomoči ali deljenju svojih osebnih izkušenj, če ne čutijo, da bo njihova zasebnost zaščitena. 


Z izvajanjem strogih ukrepov za zasebnost in varnost posameznikov lahko pomagamo ustvariti varno in podporno okolje za ljudi, ki iščejo pomoč za svoje duševno zdravje. 


To pomaga spodbuditi več ljudi, da poiščejo pomoč, ki jo potrebujejo, kar na koncu privede do boljših rezultatov za posameznike in skupnost kot celoto.


Ta pravilnik o zasebnosti opisuje vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, ter način njihove uporabe, delitve in zaščite.


Osebni podatki, ki jih zbiramo


Zbiramo lahko naslednje osebne podatke o vas:

 • Kontaktne podatke, kot so vaše ime, e-poštni naslov in telefonska številka
 • Demografske podatke, kot so vaša starost, spol in lokacija
 • Podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in storitev, kot so vaš naslov IP in zgodovina brskanja
 • Vsi drugi osebni podatki, ki nam jih želite posredovati, na primer prek obrazca ali ankete na našem spletnem mestu.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke


Vaše osebne podatke uporabljamo za naslednje namene:

 • Za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je psihoterapevtsko srečanje s katerim izmed partnerskih psihoterapevtov
 • Za komuniciranje z vami o vaši uporabi našega spletnega mesta in storitev
 • Za odgovarjanje na vaša vprašanja ali zahteve po informacijah
 • Za analizo in izboljšanje našega spletnega mesta in storitev
 • Za izpolnjevanje zakonskih zahtev in zaščito pravic portala Psihoterapija Spoznaj in drugih

Souporaba vaših osebnih podatkov


Vaše osebne podatke lahko delimo s tretjimi osebami za naslednje namene:

 • Za obdelavo plačil in zagotavljanje finančnih storitev
 • Za lažjo komunikacijo in sodelovanje z drugimi strokovnjaki, na primer za napotitev k drugemu terapevtu, če je to potrebno
 • Za izpolnjevanje zakonskih zahtev in zaščito pravic Psihoterapije Spoznaj in drugih

Varovanje vaših osebnih podatkov


Sprejemamo ustrezne varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem. Tudi od svojih ponudnikov storitev zahtevamo, da spoštujejo podobne varnostne standarde.


Vendar noben način prenosa prek interneta ali način elektronskega shranjevanja ni popolnoma varen, zato ne moremo zagotoviti popolne varnosti vaših osebnih podatkov.


Piškotki


Piškotki so majhni deli podatkov, ki se shranijo v vašo napravo, ko obiščete spletno mesto. Uporabljajo se za izboljšanje uporabniške izkušnje in sledenje določenemu vedenju na spletnem mestu. To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje in sledenje določenemu vedenju.


Z uporabo tega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov v skladu s tem pravilnikom o piškotkih. Če se z uporabo piškotkov ne strinjate, ustrezno prilagodite nastavitve brskalnika.


Na tem spletnem mestu uporabljamo sejne in trajne piškotke. Sejni piškotki so začasni piškotki, ki se izbrišejo, ko zaprete brskalnik, medtem ko trajni piškotki ostanejo v vaši napravi, dokler ne potečejo ali so izbrisani.


Piškotke uporabljamo za naslednje namene:

 • Za pomnjenje vaših nastavitev in nastavitev, kot so jezikovne nastavitve ali prikaz oglasnih pasic s soglasjem za piškotke.
 • Za spremljanje uporabe spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje, na primer z analizo ogledov strani in vzorcev prometa.
 • Za prikazovanje ustreznih oglasov, na primer s sledenjem vašemu vedenju pri brskanju in prikazovanjem oglasov, ki ustrezajo vašim interesom.

Za spremljanje uporabe spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke tretjih oseb iz storitve Google Analytics. Google Analytics uporablja piškotke za zbiranje in shranjevanje anonimnih podatkov, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, obiskane strani in vir prometa. Ti podatki se uporabljajo za pripravo poročil in izboljšanje spletnega mesta.


Za prikazovanje ustreznih oglasov na Facebooku uporabljamo piksel Facebook. Facebookov piksel uporablja piškotke za spremljanje vašega vedenja pri brskanju in prikazovanje oglasov, ki ustrezajo vašim interesom.


Uporabo piškotkov na tem spletnem mestu lahko nadzorujete tako, da prilagodite nastavitve brskalnika. Večina brskalnikov omogoča blokiranje ali brisanje piškotkov ali prejemanje obvestila o nastavitvi piškotka. Za navodila, kako to storiti, se obrnite na dokumentacijo pomoči brskalnika.


Upoštevajte, da lahko blokiranje ali brisanje piškotkov vpliva na delovanje tega spletnega mesta in drugih spletnih mest, ki jih obiščete.


Ta pravilnik o piškotkih je bil nazadnje posodobljen 6.1.2023. Pridržujemo si pravico, da ta pravilnik kadar koli posodobimo, zato ga pogosto preverjajte in bodite obveščeni o naši uporabi piškotkov.

Če imate kakršna koli vprašanja o tem pravilniku o piškotkih, nam pišite na urednistvo@spoznaj.si

Preberite naše
znanstveno podprte objave

Kaj je depresija?

Kaj je depresija?  

Odkrijte učinkovite načine za obvladovanje in zdravljenje depresije

Zakaj partnerji varajo?

Zakaj partnerji varajo?

Vse o nezvestobi in kako odpraviti bolečino zaradi prevare v vašem odnosu

Kaj je anksioznost?

Kaj je anksioznost?

Naučite se učinkovitih tehnik za obvladovanje anksioznosti oziroma tesnobe

Je vajino razmerje hladno?

Je vajino razmerje hladno?

Vse o partnerskem odnosu, pomenu komunikacije in pogostih vzrokih toksičnega razmerja

Kaj je psihoterapija?

Kaj je psihoterapija?

Pridobite samozavedanje čustev in osebnostno rast s psihoterapijo

Ste se znašli
v duševni stiski?

Psihoterapija vam lahko zagotovi podporo in orodja, ki jih potrebujete za obvladovanje čustev in izboljšanje splošnega počutja.

Odgovorili bomo v roku 12-24 ur.

Psihoterapija Spoznaj

Vse pravice pridržane © 2023 Psihoterapija Spoznaj